Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciacho, przy przygotowaniu którego dużo radochy maja moje dzieci gdy mieszają smaki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i cukier oraz cukier waniliowy. Następnie dodać bardzo delikatnie olej i potem mleko. Wymieszać z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia.
Ciasto podzieliłam na dwie części, do jednej dodałam 2 łyżki mąki i sok z cytryny(lub aromat), do drugiej części dwie spore łyżki kakao.
Jedno z dzieci miło jasna masę drugie ciemną i wlewały na zmianę po dwie duże łyżki masy do przygotowanej formy w kształcie róży. Radochy miały przy tym sporo:)
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec ok. 40 minut do suchego patyczka.
Udekorować polewą czekoladową:)