Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta babka zawsze się udaje. Prosty przepis na ciasto wielkanocne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7596
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 216
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2461
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7596
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 216
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2461
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Wykonanie: Drożdże, 2 łyżki mąki, 2 łyżki cukru wraz ze szczyptą soli wymieszać w ¼ szklance ciepłego mleka i odstawić w ciepłe miejsce. W między czasie roztopić masło i ostudzić, a żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Do wyrośniętego rozczynu wsypać mąkę, wlać mleko i połączyć z żółtkami. Wyrobić ciasto, dodać ostudzone masło, jeszcze chwilę wyrobić, nakryć ścierką i odstawić ponownie w ciepłe miejsce na pół godziny. Gdy ciasto podwoi objętość przełożyć połowę ciasta do przygotowanej foremki z kominkiem i nałożyć łyżką wkoło konfiturę. Przykryć resztą ciasta i odstawić ponownie na pół godziny. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut, po upieczeniu posypać cukrem pudrem.