Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybką i prostą babkę dwukolorową, zrobisz ja w kilka minut.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 189
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 129
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1072
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 518
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 189
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 129
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1072
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 518
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 67
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj roztopione wystudzone masło oraz przesiane obie mąki z proszkiem , na koniec dodaj ubitą na sztywno pianę z białek ze szczyptą soli . Delikatnie wymieszaj.
Ciasto podziel na pół , do jednej części dodaj łyżkę kakao a do drugiej łyżkę mąki . Silikonową foremkę na babkę posmaruj cienko olejem i wlewaj na przemian ciasto jasne i ciemne aż do wyczerpania ciasta.
Babkę piecz w 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .