Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna moja propozycja na ciasto z dynią w roli głównej. Warto korzystać z tego złocistego, wartościowego warzywa. A babka pięknie wyrosła i bardzo nam smakowała. Polecam.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 437
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8752
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13435
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2700
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 437
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8752
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13435
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2700
Składniki
Foremkę do babki z kominem wysmarować masłem i wysypać kaszką manną. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Jajka lekko ubić mikserem. Dodać cukier, olej i puree z dyni. Nadal ubijać. Stopniowo dodawać mąkę. Połowę masy przelać do drugiego naczynia. Do pierwszego naczynia dodać cynamon. Wymieszać. Do drugiego naczynia dodać kakao i ekstrakt waniliowy. Wymieszać. Do foremki wlewać najpierw masę jaśniejszą, potem ciemniejszą. Czynność powtarzać, aż do wyczerpania obydwóch mas. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st. C około 60 minut. Sprawdzać patyczkiem czy babka się upiekła. Wyjmować z foremki dopiero po całkowitym wystudzeniu. Wtedy posypać jeszcze cukrem pudrem.