Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna moja propozycja na ciasto z dynią w roli głównej. Warto korzystać z tego złocistego, wartościowego warzywa. A babka pięknie wyrosła i bardzo nam smakowała. Polecam.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 492
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1823
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 492
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1823
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Foremkę do babki z kominem wysmarować masłem i wysypać kaszką manną. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Jajka lekko ubić mikserem. Dodać cukier, olej i puree z dyni. Nadal ubijać. Stopniowo dodawać mąkę. Połowę masy przelać do drugiego naczynia. Do pierwszego naczynia dodać cynamon. Wymieszać. Do drugiego naczynia dodać kakao i ekstrakt waniliowy. Wymieszać. Do foremki wlewać najpierw masę jaśniejszą, potem ciemniejszą. Czynność powtarzać, aż do wyczerpania obydwóch mas. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st. C około 60 minut. Sprawdzać patyczkiem czy babka się upiekła. Wyjmować z foremki dopiero po całkowitym wystudzeniu. Wtedy posypać jeszcze cukrem pudrem.