Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zaprezentuję Wam mój kolejny eksperyment czyli babkę grejpfrutową. Zapytacie pewnie dlaczego grejpfrutowa? bardzo prosta przyczyna. W koszyczku z owocami były tylko czerwona grejpfruty, zbliżał się weekend i ogromna ochota na ciasto:) Zapraszam po przepis:)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34635
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 893
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 178
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3837
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34635
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 893
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 178
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3837
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 175°C. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Do dużej miski wsypujemy cukier i ścieramy skórkę. Skórkę wcieramy w cukier za pomocą palców, tak aby cały cukier nabrał aromatu. Dodajemy dwa jajka, rozpuszczone i ostudzone masło oraz sok z grejpfruta. Mieszamy. W drugiej misce dokładnie mieszamy mąkę, sól i proszek. Do szklanki wlewamy śmietanę i dodajemy do niej mleko – także mieszamy. Do masy jajecznej dodajemy zawartość miski z mąką, a następnie masę śmietanową. Dokładnie mieszamy, aby ciasto było jednolite. Przekładamy do keksówki i pieczemy przez 45 minut lub 35 minut– najlepiej sprawdzić czy ciasto jest upieczone za pomocą patyczka.