Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w internecie natknęłam się na babkę z dodatkiem kawy Inki. Od razu miałam ochotę spróbować. Nie chciałam, żeby moja babka była taka sama. Zrobiłam po swojemu. Bazę zrobiłam na babkę piaskową, a do jednej części, dodałam kawę Inkę. Żeby dopełnić całości zrobiłam tez lukier z dodatkiem Inki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28661
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28661
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia. Zmiksować na niskich obrotach miksera. Dodać roztopioną i przestudzoną margarynę, oraz ekstrakt waniliowy. Ponownie zmiksować, do połączenia składników. Cześć ciasta przełożyć do formy na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Kawę Inkę wymieszać z mlekiem. Dodać do pozostałego ciasta. Wymieszać łyżką. Przełożyć do formy na jasne ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem, około godzinę.
Przygotować lukier. Cukier i Inkę wymieszać w miseczce, dodać mleko i wymieszać na gładką masę. Udekorować babkę.