Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i szybka w zrobieniu, zawsze się udaje.
Mleko i masło zagotować. Tymczasem mąkę, cukier i kakao wymieszać razem. Zalać gotującym mlekiem i dobrze wyrobić. Na końcu dodać jajko i proszek do pieczenia, olejek migdałowy i dobrze wymieszać
Przygotować formę tortową z kominkiem średnica 21 cm. wysmarować masłem i oprószyć kaszką manną.
Gotowe ciasto przełożyć do foremki i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 min.
Przed wyjęciem ciasta z piekarnika zawsze sprawdzam patyczkiem czy jest już dobre.
Po upieczeniu formę z babką odwrócić do góry dnem zdjąć foremkę, żeby babka odparowała.
To jest wersja podstawowa z czasów kryzysu, kiedy półki sklepowe świeciły pustkami.
Teraz można zrobić bogatszą wersję tego wypieku dodając do ciasta kandyzowaną skórkę pomarańczową, rodzynki. Na wierzchu polukrować i posypać wiórkami kokosowymi lub mielonymi orzechami.
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 57
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 6894
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 47
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 57
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 6894
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 47
Składniki
Mleko i masło zagotować. Tymczasem mąkę, cukier i kakao wymieszać razem. Zalać gotującym mlekiem i dobrze wyrobić. Na końcu dodać jajko i proszek do pieczenia, olejek migdałowy i dobrze wymieszać Przygotować formę tortową z kominkiem średnica 21 cm. wysmarować masłem i oprószyć kaszką manną. Gotowe ciasto przełożyć do foremki i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 min. Przed wyjęciem ciasta z piekarnika zawsze sprawdzam patyczkiem czy jest już dobre. Po upieczeniu formę z babką odwrócić do góry dnem zdjąć foremkę, żeby babka odparowała.
To jest wersja podstawowa z czasów kryzysu, kiedy półki sklepowe świeciły pustkami. Teraz można zrobić bogatszą wersję tego wypieku dodając do ciasta kandyzowaną skórkę pomarańczową, rodzynki. Na wierzchu polukrować i posypać wiórkami kokosowymi lub mielonymi orzechami.
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 840
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 6894