Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka łatwa w wykonaniu i smaczna. Upiekłam ją na niedzielę, ale już jest pałaszowana.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1271
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 463
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3434
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1031
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1271
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 463
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3434
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1031
Składniki
Foremkę z kominem wysmarować masłem i wysypać kaszką manną. Nastawić piekarnik na 180 st. C. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie w oddzielnym naczyniu ubić żółtka z cukrem.. Dodać masło i ekstrakt waniliowy. Nadal ubijać robotem. Dodawać po łyżce mąki i jogurtu, aż do wyczerpania tych składników. Na koniec wmieszać delikatnie ubite białka. . Ciasto przełożyć do foremki. Piec około 55 minut. Sprawdzić patyczkiem pod koniec czy już się babka upiekła. Po wyjęciu z foremki posypać cukrem pudrem.