Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i lekko wilgotna babka jogurtowa, szybka i prosta w przygotowaniu.
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 183
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 132
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 635
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 605
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 183
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 132
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 635
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 605
Składniki
Żółtka utrzyj do białości z cukrem puder i cukrem waniliowym, dodaj olej i jogurt, wymieszaj, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj ubitą pianę z białek i aromat waniliowy. Delikatnie wymieszaj. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej ciasto i wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec około 35 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Polecam.