Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i lekko wilgotna babka jogurtowa, szybka i prosta w przygotowaniu.
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1390
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 324
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1390
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 324
Składniki
Żółtka utrzyj do białości z cukrem puder i cukrem waniliowym, dodaj olej i jogurt, wymieszaj, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj ubitą pianę z białek i aromat waniliowy. Delikatnie wymieszaj. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej ciasto i wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec około 35 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Polecam.