Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i lekko wilgotna babka jogurtowa, szybka i prosta w przygotowaniu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4532
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12277
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6960
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4532
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12277
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6960
Składniki
Żółtka utrzyj do białości z cukrem puder i cukrem waniliowym, dodaj olej i jogurt, wymieszaj, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj ubitą pianę z białek i aromat waniliowy. Delikatnie wymieszaj. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej ciasto i wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec około 35 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Polecam.