Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i łatwa babka wielkancna
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 28
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 199
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 141
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1377
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 80
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 14
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 28
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 199
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 141
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1377
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 80
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 14
Składniki
Formę na babkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Do jajek dodajemy cukier i ucieramy na białą masę. Dodajemy mąkę, jogurt, proszek do pieczenia i miksujemy. Następnie dodajemy olej i wodę. Miksujemy Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kisiel i dżem-miksujemy
Następnie wlewamy naprzemiennie ciasto do blaszki
pieczemy w temp 180 stopni ok 40 min do suchego patyczka, studzimy i wyciągamy z blaszki
składniki na lukier ucieramy
dekorujemy babkę
i gotowe