Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i łatwa babka wielkancna
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3560
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3774
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 334
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 608
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3560
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3774
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 334
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 608
Składniki
Formę na babkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Do jajek dodajemy cukier i ucieramy na białą masę. Dodajemy mąkę, jogurt, proszek do pieczenia i miksujemy. Następnie dodajemy olej i wodę. Miksujemy Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kisiel i dżem-miksujemy
Następnie wlewamy naprzemiennie ciasto do blaszki
pieczemy w temp 180 stopni ok 40 min do suchego patyczka, studzimy i wyciągamy z blaszki
składniki na lukier ucieramy
dekorujemy babkę
i gotowe