Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , puszysta i lekko wilgotna babka idealna na świąteczny stół i nie tylko , szybka i prosta w przygotowaniu , pięknie wyglada i prezentuje się na stole .
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 135
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 366
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 135
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 366
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę , stopniowo dolewając olej , mąkę przesiej z sodą dodaj do masy jajecznej.
Ciasto podziel na pół , do jednej części dodaj kakao , a do drugiej kawę rozpuszczalną.
Keksówkę o wymiarach 12x 30 wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto kakaowe , a na wierzch wlej ciasto kawowe .
Piecz w temperaturze 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka . Po. wystudzeniu posyp cukrem pudrem.