Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , puszysta i lekko wilgotna babka idealna na świąteczny stół i nie tylko , szybka i prosta w przygotowaniu , pięknie wyglada i prezentuje się na stole .
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1091
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13636
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1091
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13636
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę , stopniowo dolewając olej , mąkę przesiej z sodą dodaj do masy jajecznej.
Ciasto podziel na pół , do jednej części dodaj kakao , a do drugiej kawę rozpuszczalną.
Keksówkę o wymiarach 12x 30 wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto kakaowe , a na wierzch wlej ciasto kawowe .
Piecz w temperaturze 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka . Po. wystudzeniu posyp cukrem pudrem.