Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , puszysta i lekko wilgotna babka idealna na świąteczny stół i nie tylko , szybka i prosta w przygotowaniu , pięknie wyglada i prezentuje się na stole .
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę , stopniowo dolewając olej , mąkę przesiej z sodą dodaj do masy jajecznej.
Ciasto podziel na pół , do jednej części dodaj kakao , a do drugiej kawę rozpuszczalną.
Keksówkę o wymiarach 12x 30 wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto kakaowe , a na wierzch wlej ciasto kawowe .
Piecz w temperaturze 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka . Po. wystudzeniu posyp cukrem pudrem.