Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie puchowa,nie piaskowa a rumowa...:)
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1389
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 324
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1389
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 324
Składniki
Ucieramy miękką margarynę z cukrem i całymi jajkami, dodajemy cukier wanilinowy,rum i sól. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Ciasto podzielić na dwie części.Do jednej dodać kakao i mleko,wymieszać.Do drugiej części dodać budyń i jogurt, startą czekoladę ,wszystko wymieszać.Wyłożyć jasne ciasto do foremki ,następnie ciemne . Piec w temp.180 stopni przez 45-50 min. Polewa czekoladowa: 125 ml śmietany 30% podgrzać i dodać tabliczke czekolady,gorzkiej lub mlecznej...mieszamy do rozpuszczenia czekolady.