Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na niewielką, słodką babeczkę.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Składniki
Formę na babkę posmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Jajka z cukrem ubić mikserem, aż masa będzie miała konsystencję gęstego kremu. Dodać dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wsypać kokos, wlać majonez. Całość ponownie zamieszać. Ciasto przelać do formy. Babkę włożyć do nagrzanego piekarnika (180 st), piec przez około 50 minut. Wystudzić, udekorować i zajadać.