Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na niewielką, słodką babeczkę.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4290
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 46
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 86
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4290
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 46
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 86
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Składniki
Formę na babkę posmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Jajka z cukrem ubić mikserem, aż masa będzie miała konsystencję gęstego kremu. Dodać dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wsypać kokos, wlać majonez. Całość ponownie zamieszać. Ciasto przelać do formy. Babkę włożyć do nagrzanego piekarnika (180 st), piec przez około 50 minut. Wystudzić, udekorować i zajadać.