Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Składniki
Wykonanie: Cytrynę sparzyć, następnie zetrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach. Cukier, olej oraz cukier waniliowy zmiksować i cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Mąkę, proszek do pieczenia, wiórki razem wymieszać i dodawać ma masy na przemian z mlekiem dalej miksując. Na koniec dodać startą skórkę z cytryny. Formę keksową posmarować tłuszczem ,posypać dokładnie bułką tartą, wylać ciasto, równo rozprowadzić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 80 minut. Po upieczeniu, ostudzić i wyjąć z formy. Opcjonalnie babkę możemy polać polewą przygotowaną w kąpieli wodnej z białej czekolady i śmietanki kremówki. SMACZNEGO.