Do góry

Desery Przepis na:

Babka kokosowa

Babka kokosowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2315 Ocena: 14638

Dodano:

Odsłon: 2573

Szybkie ciasto do kawy.

Składniki

  • Składniki:
  • Mąka pszenna 2 szklanki
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Wiórki kokosowe 1 ½ szklanki
  • Miałki cukier 1 ¼ szklanki
  • Olej 1 szklanka
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie
  • Jajka 5 szt.
  • Mleko 1 szklanka
  • Cytryna 1 szt.
  • Tłuszcz i bułka tarta do formy
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cytrynę sparzyć, następnie zetrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach. Cukier, olej oraz cukier waniliowy zmiksować i cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Mąkę, proszek do pieczenia, wiórki razem wymieszać i dodawać ma masy na przemian z mlekiem dalej miksując. Na koniec dodać startą skórkę z cytryny. Formę keksową posmarować tłuszczem ,posypać dokładnie bułką tartą, wylać ciasto, równo rozprowadzić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 80 minut. Po upieczeniu, ostudzić i wyjąć z formy. Opcjonalnie babkę możemy polać polewą przygotowaną w kąpieli wodnej z białej czekolady i śmietanki kremówki. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń