Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super babka...inna niż tradycyjna
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 798
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113310
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1318
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 832
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 798
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113310
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1318
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 832
Składniki
Mąki mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy, dodajemy po jednym żółtku, każde miksując.Dodajemy wanilię, sok i skórkę z cytryny. Następnie masę krówkową,łyżka po łyżce.Mieszamy do połączenia składników.Z białek ubijamy pianę. Dodajemy do masy a następnie stopniowo mąki, ciągle delikatnie mieszając.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 30-40 minut.Posypujemy cukrem pudrem.