Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ma piękny żółty kolor. Jest mięciutka. Proporcje i składniki dopracowywałam dłuższy czas. Teraz mogę ją z czystym sumieniem polecić.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 834
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1032
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2071
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 834
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1032
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2071
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka, cukier, aromat śmietankowy i masło utrzeć w misce aż powstanie jednolita masa. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Nadal ucierać do połączenia składników. Dodać jogurt i ciągle ucierać. Na koniec delikatnie wmieszać łopatką ubite białka.
Foremkę keksówkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wlać do foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 40-45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem z soku z cytryny i cukru pudru.