Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ma piękny żółty kolor. Jest mięciutka. Proporcje i składniki dopracowywałam dłuższy czas. Teraz mogę ją z czystym sumieniem polecić.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka, cukier, aromat śmietankowy i masło utrzeć w misce aż powstanie jednolita masa. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Nadal ucierać do połączenia składników. Dodać jogurt i ciągle ucierać. Na koniec delikatnie wmieszać łopatką ubite białka.
Foremkę keksówkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wlać do foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 40-45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem z soku z cytryny i cukru pudru.