Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ma piękny żółty kolor. Jest mięciutka. Proporcje i składniki dopracowywałam dłuższy czas. Teraz mogę ją z czystym sumieniem polecić.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10126
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10126
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka, cukier, aromat śmietankowy i masło utrzeć w misce aż powstanie jednolita masa. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Nadal ucierać do połączenia składników. Dodać jogurt i ciągle ucierać. Na koniec delikatnie wmieszać łopatką ubite białka.
Foremkę keksówkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wlać do foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 40-45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem z soku z cytryny i cukru pudru.