Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczka z dodatkiem piwa o smaku bzu i limonki. Wyszła mięciutka, wilgotna i pyszna :) Polecam
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1220
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 441
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3378
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 951
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1220
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 441
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3378
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 951
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej! Całe jajka ubijamy, powoli dosypujemy cukier. Miksujemy aż nasza masa będzie biała i bardzo puszysta. Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia dodajemy na zmianę z olejem w kilku porcjach. Miksujemy ale tylko do połączenia składników. Na końcu wlewamy piwo i miksujemy. Spód blachy wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i pieczemy w temp. 170 -180 st. C ustawienie góra dół ok. 1- 1,20. Najlepiej po godzinie pieczenia sprawdzić babkę patyczkiem. Ja po tym czasie wierzch przykryłam folią aluminiową i jeszcze piekłam 20 minut. Przepis na blachę o wym: 25/14 cm
Smacznego :)