Do góry

Desery Przepis na:

Babka majonezowa z czekoladową polewą

Babka majonezowa z czekoladową polewą

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 7578

Dodano:

Odsłon: 891

Babka majonezowa z czekoladową polewą
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitych białek wsypywać cukier partiami najlepiej łyżka po łyżce. Kolejno dodawać cukier waniliowy, skórkę z cytryny oraz żółtka. Zmniejszyć obroty miksera do minimum dodawać majonez łyżka po łyżce. Zmiksować tylko do połączenia składników.

    Do zmiksowanej masy przesiać mąki oraz proszek do pieczenia. Składniki zmiksować tylko do połączenia składników.

    Blaszkę do babki lub keksówkę wysmarować masłem a następnie obsypać bułką tartą. Ciasto przelać do blaszki. Piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka.

    po około 15 minutach po wyjęciu z piekarnika wyjąć z blaszki i poczekać do całkowitego przestudzenia.

    Czekoladę rozpuścić nad parą wodną dodać łyżkę oleju i wymieszać. Lekko przestudzoną czekoladą polać babkę i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!

    (szklanka 250 ml)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 kwietnia Taka babeczka, to zawsze i wszędzie, zwłaszcza teraz do cappuccino po kolacji :) Pyszna słodycz, mniam, mniam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń