Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w wykonaniu, smaczna, wilgotna, długo zachowuje swoją świeżość.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5435
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8809
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7623
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5210
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5435
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8809
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7623
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5210
Składniki
Owoce żurawiny namoczyć w letniej wodzie. Formę na babkę posmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Jajka z cukrem ubić mikserem, aż masa będzie miała konsystencję gęstego kremu. Dodać dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wsypać kokos, osączone owoce żurawiny, majonez. Całość ponownie zamieszać. 3/4 ciasta wlać do formy, do reszty dodać kakao, wymieszać i stopniowo po łyżce wlewać na środek ciasta. Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez około godzinę. Wystudzić, wyjąć z formy, dowolnie udekorować.
Smacznego.