Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała babka na nadchodzące święta.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 874
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113356
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1373
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 871
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 874
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113356
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1373
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 871
Składniki
Wykonanie: Masło rozpuścić , ubić sztywną pianę z białek, utrwalić ją cukrem mi chwilę jeszcze ubijać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, żurawinę i delikatnie wymieszać łyżką. Na końcu dodać ciepłe masło i też wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej, posypanej wiórkami formy babkowej. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.