Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała babka na nadchodzące święta.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12139
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1360
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12829
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4477
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12139
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1360
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12829
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4477
Składniki
Wykonanie: Masło rozpuścić , ubić sztywną pianę z białek, utrwalić ją cukrem mi chwilę jeszcze ubijać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, żurawinę i delikatnie wymieszać łyżką. Na końcu dodać ciepłe masło i też wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej, posypanej wiórkami formy babkowej. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.