Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała babka na nadchodzące święta.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Wykonanie: Masło rozpuścić , ubić sztywną pianę z białek, utrwalić ją cukrem mi chwilę jeszcze ubijać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, żurawinę i delikatnie wymieszać łyżką. Na końcu dodać ciepłe masło i też wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej, posypanej wiórkami formy babkowej. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.