Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka marchewkowa do kawy o każdej porze dnia.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22916
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 371
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104605
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22916
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 371
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104605
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Składniki
Jajka ubić z cukrem , mąkę przesiać ,dodać sodę ,proszek do pieczenia, cynamon , zamieszać. Do masy jajecznej wlać stopniowo olej i na przemian dodawać mąkę. Na koniec do masy wrzucić posiekane orzechy i utartą marchewkę ,delikatnie zamieszać łyżką. Ciasto wylać do okrągłej formy lub prostokątnej. Moja forma o średnicy 24 cm. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 do 50 minut. Sprawdzać patyczkiem czyli pieczemy do suchego patyczka. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Takie ciasto możemy przełożyć dżemem i masą z bitej śmietany. Zapraszam na przepisy do mojej książki kulinarnej na smakerze lub na mój kanał na You Tube Mangiare u Ewki