Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka marchewkowa do kawy o każdej porze dnia.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Jajka ubić z cukrem , mąkę przesiać ,dodać sodę ,proszek do pieczenia, cynamon , zamieszać. Do masy jajecznej wlać stopniowo olej i na przemian dodawać mąkę. Na koniec do masy wrzucić posiekane orzechy i utartą marchewkę ,delikatnie zamieszać łyżką. Ciasto wylać do okrągłej formy lub prostokątnej. Moja forma o średnicy 24 cm. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 do 50 minut. Sprawdzać patyczkiem czyli pieczemy do suchego patyczka. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Takie ciasto możemy przełożyć dżemem i masą z bitej śmietany. Zapraszam na przepisy do mojej książki kulinarnej na smakerze lub na mój kanał na You Tube Mangiare u Ewki