Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka marchewkowa do kawy o każdej porze dnia.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10579
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10579
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Składniki
Jajka ubić z cukrem , mąkę przesiać ,dodać sodę ,proszek do pieczenia, cynamon , zamieszać. Do masy jajecznej wlać stopniowo olej i na przemian dodawać mąkę. Na koniec do masy wrzucić posiekane orzechy i utartą marchewkę ,delikatnie zamieszać łyżką. Ciasto wylać do okrągłej formy lub prostokątnej. Moja forma o średnicy 24 cm. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 do 50 minut. Sprawdzać patyczkiem czyli pieczemy do suchego patyczka. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Takie ciasto możemy przełożyć dżemem i masą z bitej śmietany. Zapraszam na przepisy do mojej książki kulinarnej na smakerze lub na mój kanał na You Tube Mangiare u Ewki