Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przepyszna, miękka i bardzo aromatyczna. Niesamowicie smaczna i prosta w przygotowaniu. Można polać ją polać czekoladą i dowolnie udekorować - pychotka.
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 142
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 279
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8504
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 142
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 279
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8504
Składniki
Startą marchewkę, jajka i olej połączyć ze sobą. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, cynamon, sodę i proszek do pieczenia. Następne połączyć składniki mokre z suchymi. Formę na babkę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Babkę piec w 160stopniach przez około 30-40minut do suchego patyczka. Gotową babkę dowolnie ozdobić.
polecam