Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przepyszna, miękka i bardzo aromatyczna. Niesamowicie smaczna i prosta w przygotowaniu. Można polać ją polać czekoladą i dowolnie udekorować - pychotka.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Startą marchewkę, jajka i olej połączyć ze sobą. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, cynamon, sodę i proszek do pieczenia. Następne połączyć składniki mokre z suchymi. Formę na babkę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Babkę piec w 160stopniach przez około 30-40minut do suchego patyczka. Gotową babkę dowolnie ozdobić.
polecam