Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, puszysta, aromatyczna i wilgotna babka marchewkowa z dodatkiem skórki i soku z pomarańczy to idealna propozycja na wielkanocny stół :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 567
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16844
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 656
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 567
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16844
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 656
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. Do jajek dodać sól i ubić na puszystą masę stopniowo dosypując cukier z cukrem waniliowym. Dolać olej i zmiksować. Dodawać po łyżce mąki cały czas miksując. Dodać skórkę, sok wyciśnięty z pomarańczy i startą marchew. Wymieszać.
Formę do babki nasmarować masłem i wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy i piec w 180 stopniach (grzałka góra-dół) przez ok. 50 minut, do suchego patyczka. Babkę lekko przestudzić. Białka utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z pomarańczy. Lekko ciepłą babkę polać lukrem i udekorować cząstkami pomarańczy, płatkami migdałowymi i czekoladowymi jajeczkami.