Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Białka oddzielić od żółtek z białek ubić sztywną pianę z białek ubić sztywną pianę Masło utrzeć na puch cały czas ucierając dodać masę jajeczną i śmietanę dokładnie zmiksować, następnie dodać obie mąki i proszek do pieczenia, miksować jeszcze około 3 minuty aby składniki dokładnie się połączyły. Na końcu dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.
Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać
Do przygotowanej foremki przelać ciast na przemian jasne i ciemne. Ciasto zamieszać długim patyczkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45 minut w 180C, do suchego patyczka.
Po upieczeniu zostawić na 15 minut w formie, następnie ostudzić i polać polewą czekoladową.
Polewa czekoladowa
75 g białej czekolady
75 ml śmietanki 30%
Czekoladę połamać na kawałki. Zgotować śmietankę, dorzucić czekoladę. Odstawić na 2 minuty, dokładnie wymieszać. Polać wystudzoną babkę.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 09 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
jak z bajki :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 08 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Piękna :)0 Kto głosował? | Odpowiedz