Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta babka, bardzo pyszna i pachnąca. Idealna do kawy lub herbaty. Według tego przepisu zawsze się udaje i ładnie wyrasta. Możesz upiec również w keksówce.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. W trakcie ubijania dodaj mleko oraz olej. Na koniec przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Ciasto podziel na pół, do jednej porcji dodaj 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Wymieszaj. Tortownicę o średnicy 24 cm z kominem wysmaruj tłuszczem i posyp bułką. Wlej jasne ciasto, a na środek jasnego ciasta ciemne. Piecz w temp. 180 stopni około 45 min lub do suchego patyczka. Wierzch możesz polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1883
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 220
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 174
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 246
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 97
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1883
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 220
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 174
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 246
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 97
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. W trakcie ubijania dodaj mleko oraz olej. Na koniec przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Ciasto podziel na pół, do jednej porcji dodaj 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Wymieszaj. Tortownicę o średnicy 24 cm z kominem wysmaruj tłuszczem i posyp bułką. Wlej jasne ciasto, a na środek jasnego ciasta ciemne. Piecz w temp. 180 stopni około 45 min lub do suchego patyczka. Wierzch możesz polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Afrodyta
Desery
Rogale z pysznym nadzieniem.
Desery
Deser Chia z porzeczkami
Desery
Monoporcja maycha latte -naturalny, zdrowy energetyk
Ciasto Afrodyta
Nieco zmodyfikowany przepis siostry Anastazji na przepyszne ciasto Afrodyta....
Odsłon: 9
Rogale z pysznym nadzieniem.
Ekspresowe rogaliki z francuskiego ciasta z pysznym nadzieniem z białego maku...
Odsłon: 20