Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta babka, bardzo pyszna i pachnąca. Idealna do kawy lub herbaty. Według tego przepisu zawsze się udaje i ładnie wyrasta. Możesz upiec również w keksówce.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. W trakcie ubijania dodaj mleko oraz olej. Na koniec przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Ciasto podziel na pół, do jednej porcji dodaj 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Wymieszaj. Tortownicę o średnicy 24 cm z kominem wysmaruj tłuszczem i posyp bułką. Wlej jasne ciasto, a na środek jasnego ciasta ciemne. Piecz w temp. 180 stopni około 45 min lub do suchego patyczka. Wierzch możesz polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.