Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta babka, bardzo pyszna i pachnąca. Idealna do kawy lub herbaty. Według tego przepisu zawsze się udaje i ładnie wyrasta. Możesz upiec również w keksówce.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10408
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12852
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4595
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10408
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12852
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4595
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. W trakcie ubijania dodaj mleko oraz olej. Na koniec przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Ciasto podziel na pół, do jednej porcji dodaj 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Wymieszaj. Tortownicę o średnicy 24 cm z kominem wysmaruj tłuszczem i posyp bułką. Wlej jasne ciasto, a na środek jasnego ciasta ciemne. Piecz w temp. 180 stopni około 45 min lub do suchego patyczka. Wierzch możesz polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.