Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2565
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 699
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13957
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2565
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 699
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13957
Składniki
Całe jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dolej olej , mleko i dosyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia .
Ciasto podziel na pół do jednej części dodaj 2 łyżki mąki , do drugiej 2 łyżki kakao i wymieszaj . Formę na babkę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą . Ciasto wlewaj na przemian jasne i ciemne po 2-3 łyżki aż do wyczerpania. Babkę piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem . Smacznego .