Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Składniki
Całe jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dolej olej , mleko i dosyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia .
Ciasto podziel na pół do jednej części dodaj 2 łyżki mąki , do drugiej 2 łyżki kakao i wymieszaj . Formę na babkę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą . Ciasto wlewaj na przemian jasne i ciemne po 2-3 łyżki aż do wyczerpania. Babkę piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem . Smacznego .