Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 275
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 232
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1345
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 275
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 232
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1345
Składniki
Całe jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dolej olej , mleko i dosyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia .
Ciasto podziel na pół do jednej części dodaj 2 łyżki mąki , do drugiej 2 łyżki kakao i wymieszaj . Formę na babkę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą . Ciasto wlewaj na przemian jasne i ciemne po 2-3 łyżki aż do wyczerpania. Babkę piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem . Smacznego .