Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę marmurkową przygotowałam z ciasta na ciasto zebra. Choć ja bardziej w tym cieście widzę tygrysa niż zebrę;) Ciasto jest proste w przygotowaniu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Mąkę przesiać. Do miski wbić jaja i ubić na puch z ksylitolem. Dodać przesianą mąkę, wanilię i proszek do pieczenia. Wymieszać na jednolite ciasto. Mieszając dodawać mleko i olej. Ciasto podzielić na dwie równe części (ja ciasto zważyłam ciasto odejmujac wcześniej wagę miski). Następnie dodać do jednej części 2 łyżki także przesianej mąki a do drugiej części przesiane kakao. Do formy wysmarowanej tłuszczem nakładać łyżką stołową na przemian raz czekoladowe raz białe ciasto aż do skańczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach C. W klasycznym cieście na zebrę jest woda gazowana. Ja dałam napój roślinny. Ciasto jest bogatsze w smaku. To z wodą jest zbyt zwykłe w smaku.