Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę marmurkową przygotowałam z ciasta na ciasto zebra. Choć ja bardziej w tym cieście widzę tygrysa niż zebrę;) Ciasto jest proste w przygotowaniu.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13674
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1183
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13674
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1183
Składniki
Mąkę przesiać. Do miski wbić jaja i ubić na puch z ksylitolem. Dodać przesianą mąkę, wanilię i proszek do pieczenia. Wymieszać na jednolite ciasto. Mieszając dodawać mleko i olej. Ciasto podzielić na dwie równe części (ja ciasto zważyłam ciasto odejmujac wcześniej wagę miski). Następnie dodać do jednej części 2 łyżki także przesianej mąki a do drugiej części przesiane kakao. Do formy wysmarowanej tłuszczem nakładać łyżką stołową na przemian raz czekoladowe raz białe ciasto aż do skańczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach C. W klasycznym cieście na zebrę jest woda gazowana. Ja dałam napój roślinny. Ciasto jest bogatsze w smaku. To z wodą jest zbyt zwykłe w smaku.