Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka marmurkowa to kolejny mój wypiek z mikrofali i kolejna babka do kompletu. Babka wyszła bardzo puszysta, wilgotna w środku i pyszna. Pięknie się prezentuje dzięki dwóm kolorom ciasta lanego do formy na przemian. Podana z polewą kakaową rozpływa się w ustach. Ponadto robi się ją kilka minut i piecze kolejne kilka minut. Ciasto to będzie więc idealne dla niespodziewanych gości.
Jajka wbiłam do miski. Wsypałam do nich cukier waniliowy, cukier cytrynowy i cukier zwykły i ucierałam mikserem aż zrobił się jasny puszysty krem.Następnie do jajecznego kremu wlałam olej, a następnie mleko. Dokładnie wszystko wymieszałam. Dodałam aromat cytrynowy i ponownie wymieszałam. W oddzielnej misce wymieszałam mąkę z proszkiem do pieczenia i wsypałam ją do masy jajecznej. Wymieszałam ciasto łyżką ale można też zmiksować na niskich obrotach. Ciasto podzieliłam na dwie równe części. Do jednej części dodałam kakao i wymieszałam. Foremkę silikonową na babkę wysmarowałam masłem i wysypałam mąką. Nalewać do niej po łyżce ciasta białego i czarnego na przemian aż do wyczerpania całego ciasta. Formę z ciastem wstawiłam do mikrofali i piekłam babkę ok. 5 minut na mocy 700 W. Sprawdziłam patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Odstawić ciasto do przestygnięcia a następnie wyjąć z formy. Babkę można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 1156
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 80
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 176
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 158
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 1156
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 80
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 176
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 158
Składniki
Jajka wbiłam do miski. Wsypałam do nich cukier waniliowy, cukier cytrynowy i cukier zwykły i ucierałam mikserem aż zrobił się jasny puszysty krem.Następnie do jajecznego kremu wlałam olej, a następnie mleko. Dokładnie wszystko wymieszałam. Dodałam aromat cytrynowy i ponownie wymieszałam. W oddzielnej misce wymieszałam mąkę z proszkiem do pieczenia i wsypałam ją do masy jajecznej. Wymieszałam ciasto łyżką ale można też zmiksować na niskich obrotach. Ciasto podzieliłam na dwie równe części. Do jednej części dodałam kakao i wymieszałam. Foremkę silikonową na babkę wysmarowałam masłem i wysypałam mąką. Nalewać do niej po łyżce ciasta białego i czarnego na przemian aż do wyczerpania całego ciasta. Formę z ciastem wstawiłam do mikrofali i piekłam babkę ok. 5 minut na mocy 700 W. Sprawdziłam patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Odstawić ciasto do przestygnięcia a następnie wyjąć z formy. Babkę można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Desery
Drożdżówki z porzeczkami
Desery
Ciasto królowa balu
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 19577
Ciasto Lodowe Ombre
Efektowne ciasto lodowe ombre to orzeźwiający deser na upalne dni. Przygotuje...
Odsłon: 185