Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i super wygląda ,robie zawsze gdy się spodziewam wielu gości ,jest czym podzielić.......
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 309
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4389
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 389
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29414
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 309
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4389
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 389
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29414
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszusta masę,wlać wodę, olej ciągle mieszając dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Podzielić na dwie części a do jednej dodać kakao.Piec w wąskich blaszkach przez 30 minut w tem.180st.Gdy wystygną pokroić na kromki nie za grube.
KREM;;;;W1 szklance zimnego mleka rozbić budyń z mąką i żółtakami.Resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Wlać to na gotujące się mleko i gotować na małym ogniu ciągle mieszając aż zgęstnieje.
Margarynę utrzeć na puch i dodawać lyżka zimny budyń.Smarować kolejno biale ,czarne kromki ciasta i przykładać do siebie .Polać polewą ,wstawić do lodówki ,kroić po skosie....SMACZNEGO