Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka migdałowa, oblana białą czekoladą. Jest miękka,wilgotna, idealna na Wielkanoc.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29308
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2663
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 153
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18676
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 718
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29308
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2663
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 153
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18676
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 718
Składniki
1.Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i szczyptą soli na puch. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka stopniowo dodawać do masy.Mąkę wymieszać z tartymi migdałami i proszkiem do pieczenia,wsypywać stopniowo do masy. Wlać śmietankę kremówkę i wymieszać. Na koniec ubić pianę i połączyć. 2.Formę na babkę (z kominem) wysmarowywać margaryną, oprószyć mąką,włożyć ciasto. 3. Piec około 60 minut w temp.180 stopni. 4. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika,ostudzić. Polać polewą czekoladową i udekorować.