Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka migdałowa, oblana białą czekoladą. Jest miękka,wilgotna, idealna na Wielkanoc.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 40
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2293
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 40
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2293
Składniki
1.Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i szczyptą soli na puch. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka stopniowo dodawać do masy.Mąkę wymieszać z tartymi migdałami i proszkiem do pieczenia,wsypywać stopniowo do masy. Wlać śmietankę kremówkę i wymieszać. Na koniec ubić pianę i połączyć. 2.Formę na babkę (z kominem) wysmarowywać margaryną, oprószyć mąką,włożyć ciasto. 3. Piec około 60 minut w temp.180 stopni. 4. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika,ostudzić. Polać polewą czekoladową i udekorować.