Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka migdałowa, oblana białą czekoladą. Jest miękka,wilgotna, idealna na Wielkanoc.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
1.Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i szczyptą soli na puch. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka stopniowo dodawać do masy.Mąkę wymieszać z tartymi migdałami i proszkiem do pieczenia,wsypywać stopniowo do masy. Wlać śmietankę kremówkę i wymieszać. Na koniec ubić pianę i połączyć. 2.Formę na babkę (z kominem) wysmarowywać margaryną, oprószyć mąką,włożyć ciasto. 3. Piec około 60 minut w temp.180 stopni. 4. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika,ostudzić. Polać polewą czekoladową i udekorować.