Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna babka migdałowa, oblana białą czekoladą. Jest miękka,wilgotna, idealna na Wielkanoc.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
1.Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i szczyptą soli na puch. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka stopniowo dodawać do masy.Mąkę wymieszać z tartymi migdałami i proszkiem do pieczenia,wsypywać stopniowo do masy. Wlać śmietankę kremówkę i wymieszać. Na koniec ubić pianę i połączyć. 2.Formę na babkę (z kominem) wysmarowywać margaryną, oprószyć mąką,włożyć ciasto. 3. Piec około 60 minut w temp.180 stopni. 4. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika,ostudzić. Polać polewą czekoladową i udekorować.