Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, puszysta, wilgotna, mocno migdałowa wprost idealna. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Polecam nie tylko na Wielkanoc.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2760
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 561
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2760
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 561
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, kolejno dodajemy po jednym żółtku.
Następnie do masy dodajemy małymi porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia i zmielone migdały.
Na końcu dodajemy ubite na sztywną pianę białka, którą delikatnie łączymy z ciastem.
Ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej kaszą manną formy z kominem. Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 50 minut.
Babkę po upieczeniu wyjmujemy i zostawiamy w formie na 10 minut, a następnie wyjmujemy.
Ostudzoną babkę polewamy polewą czekoladową i dekorujemy migdałami. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-)))
;-XD