Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, puszysta, wilgotna, mocno migdałowa wprost idealna. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Polecam nie tylko na Wielkanoc.
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2547
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 87
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 160
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38174
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2547
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 87
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 160
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38174
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, kolejno dodajemy po jednym żółtku.
Następnie do masy dodajemy małymi porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia i zmielone migdały.
Na końcu dodajemy ubite na sztywną pianę białka, którą delikatnie łączymy z ciastem.
Ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej kaszą manną formy z kominem. Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 50 minut.
Babkę po upieczeniu wyjmujemy i zostawiamy w formie na 10 minut, a następnie wyjmujemy.
Ostudzoną babkę polewamy polewą czekoladową i dekorujemy migdałami. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-)))
;-XD