Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne ciasta niezbyt ci się udają? W takim razie babka na jogurcie będzie przepisem idealnym dla ciebie. Przepis ten wychodzi za każdym razem idealnie. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki, a potem już tylko wstawić je do piekarnika. Gwarantujemy, że będziesz dumny z efektu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 175
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 175
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Jajka wbij do wysokiego naczynia i ubij z cukrem na jasną puszystą pianę. Dodawaj partiami olej, dalej mieszając masę. Na koniec dodaj jogurt naturalny i odrobinę ekstraktu waniliowego, wymieszaj szpatułką wszystkie składniki.
Następnie do osobnej miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Dodaj odrobinę soli.
Obydwie masy połącz ze sobą. Do formy wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia przełóż ciasto. Piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza bez termoobiegu przez około 40-45 minut do tzw. suchego patyczka.
Po wystudzeniu możesz polukrować babkę lub posypać ją cukrem pudrem.