Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 58
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2426
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 518
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 860
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 58
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2426
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 518
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 860
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dolej małymi porcjami olej i kefir następnie dodaj przesianą mąkę z sodą, wymieszaj, białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj razem z sokiem z cytryny.
Ciasto podziel na pół i do jednej porcji dodaj kakao i dwie łyżki kefiru. Formę na babkę ( tortownice z kominem o średnicy 28 cm) posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Wlewaj na przemian raz ciemne, raz jasne ciasto. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.