Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2313
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1438
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3602
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1306
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2313
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1438
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3602
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1306
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dolej małymi porcjami olej i kefir następnie dodaj przesianą mąkę z sodą, wymieszaj, białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj razem z sokiem z cytryny.
Ciasto podziel na pół i do jednej porcji dodaj kakao i dwie łyżki kefiru. Formę na babkę ( tortownice z kominem o średnicy 28 cm) posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Wlewaj na przemian raz ciemne, raz jasne ciasto. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.