Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1390
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 324
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1390
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 324
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dolej małymi porcjami olej i kefir następnie dodaj przesianą mąkę z sodą, wymieszaj, białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj razem z sokiem z cytryny.
Ciasto podziel na pół i do jednej porcji dodaj kakao i dwie łyżki kefiru. Formę na babkę ( tortownice z kominem o średnicy 28 cm) posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Wlewaj na przemian raz ciemne, raz jasne ciasto. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.