Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, puszysta i rewelacyjna w smaku babka. Wychodzi wysoka i zawsze się udaje. Polecam :)
Dużą formę na babkę moja o śr.18 cm, dokładnie smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewamy na 170 st. C ustawienie góra dół.
Całe jajka ubijamy z cukrami na białą i puszystą masę.
Mąkę z sodą przesiewamy, dodajemy porcjami do jajek. Miksujemy tylko do połączenia składników. Dodajemy olej i kefir, miksujemy.
Połowę ciasta wlewamy do formy, do pozostałego dodajemy kakao. Mieszamy i wlewamy na jasne ciasto. Pieczemy ok 45-55 minut do suchego patyczka. Po lekkim ostudzeniu wyciągamy z formy. Jak całkiem przestygnie możemy polać polewą, lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Szybki, prosty przepis na wyśmienite rogaliki. Możesz nadziać marmoladą, nute...
Odsłon: 1250
Syci i mocno rozgrzewa a ten z maminego przepisu jest po prostu przepyszny, j...
Odsłon: 31096
Polecam przepis na przepyszne leczo z takiej typowej, działkowej, przerośnięt...
Odsłon: 2846
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7181
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 195
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15391
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 648
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7181
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 195
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15391
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 648
Składniki
Dużą formę na babkę moja o śr.18 cm, dokładnie smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewamy na 170 st. C ustawienie góra dół. Całe jajka ubijamy z cukrami na białą i puszystą masę. Mąkę z sodą przesiewamy, dodajemy porcjami do jajek. Miksujemy tylko do połączenia składników. Dodajemy olej i kefir, miksujemy. Połowę ciasta wlewamy do formy, do pozostałego dodajemy kakao. Mieszamy i wlewamy na jasne ciasto. Pieczemy ok 45-55 minut do suchego patyczka. Po lekkim ostudzeniu wyciągamy z formy. Jak całkiem przestygnie możemy polać polewą, lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 132
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 127