Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, puszysta i rewelacyjna w smaku babka. Wychodzi wysoka i zawsze się udaje. Polecam :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5403
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29752
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19401
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1045
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5403
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29752
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19401
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1045
Składniki
Dużą formę na babkę moja o śr.18 cm, dokładnie smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewamy na 170 st. C ustawienie góra dół. Całe jajka ubijamy z cukrami na białą i puszystą masę. Mąkę z sodą przesiewamy, dodajemy porcjami do jajek. Miksujemy tylko do połączenia składników. Dodajemy olej i kefir, miksujemy. Połowę ciasta wlewamy do formy, do pozostałego dodajemy kakao. Mieszamy i wlewamy na jasne ciasto. Pieczemy ok 45-55 minut do suchego patyczka. Po lekkim ostudzeniu wyciągamy z formy. Jak całkiem przestygnie możemy polać polewą, lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego :)