Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu nie mogę sobie wyobrazić świąt Wielkiej Nocy bez pysznej i puszystej babki. Ja w tym roku postanowiłam po raz pierwszy upiec takową babkę wielkanocną. Korzystając z tego, że to wyjątkowo kolorowe święta, moja babka również jest kolorowa.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 342
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1955
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3917
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3779
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 537
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 342
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1955
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3917
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3779
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 537
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem. W trakcie wbijamy po jednym jajku (cały czas ucierając). Dodajemy olej, oraz przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę dzielimy na 3 równe części. Do jednej dodajemy kisiel wiśniowy oraz żurawinę. Do drugiej kisiel cytrynowy i rodzynki, a do trzeciej kakao.
Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Następnie przekładamy do niej masę wiśniową, kakaową i cytrynową. Pieczemy ok. 60minut w temperaturze 190stopni. Gdy babka ostygnie możemy polewać ją lukrem i posypać żurawiną.