Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu nie mogę sobie wyobrazić świąt Wielkiej Nocy bez pysznej i puszystej babki. Ja w tym roku postanowiłam po raz pierwszy upiec takową babkę wielkanocną. Korzystając z tego, że to wyjątkowo kolorowe święta, moja babka również jest kolorowa.
Miękkie masło utrzeć z cukrem. W trakcie wbijamy po jednym jajku (cały czas ucierając). Dodajemy olej, oraz przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Masę dzielimy na 3 równe części.
Do jednej dodajemy kisiel wiśniowy oraz żurawinę. Do drugiej kisiel cytrynowy i rodzynki, a do trzeciej kakao.
Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Następnie przekładamy do niej masę wiśniową, kakaową i cytrynową.
Pieczemy ok. 60minut w temperaturze 190stopni.
Gdy babka ostygnie możemy polewać ją lukrem i posypać żurawiną.
Sycylijski deser - rurki z serem riccotta, pistacjami i gorzką czekoladą. Prz...
Odsłon: 8076
Nie ma chyba drugiej osoby tak znającej się na dobrym stylu, dbaniu o szczupł...
Odsłon: 1378
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym...
Odsłon: 649
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 127
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 1513
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 159
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 347
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym...
Odsłon: 649
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 127
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 1513
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 159
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 347
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem. W trakcie wbijamy po jednym jajku (cały czas ucierając). Dodajemy olej, oraz przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę dzielimy na 3 równe części. Do jednej dodajemy kisiel wiśniowy oraz żurawinę. Do drugiej kisiel cytrynowy i rodzynki, a do trzeciej kakao.
Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Następnie przekładamy do niej masę wiśniową, kakaową i cytrynową. Pieczemy ok. 60minut w temperaturze 190stopni. Gdy babka ostygnie możemy polewać ją lukrem i posypać żurawiną.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Desery
Tort Pavlova
Desery
Muffinki z białą czekoladą
Ciasto- czekoladowiec
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 8
Sernik warzony
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 190