Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu nie mogę sobie wyobrazić świąt Wielkiej Nocy bez pysznej i puszystej babki. Ja w tym roku postanowiłam po raz pierwszy upiec takową babkę wielkanocną. Korzystając z tego, że to wyjątkowo kolorowe święta, moja babka również jest kolorowa.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242795
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242795
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem. W trakcie wbijamy po jednym jajku (cały czas ucierając). Dodajemy olej, oraz przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę dzielimy na 3 równe części. Do jednej dodajemy kisiel wiśniowy oraz żurawinę. Do drugiej kisiel cytrynowy i rodzynki, a do trzeciej kakao.
Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Następnie przekładamy do niej masę wiśniową, kakaową i cytrynową. Pieczemy ok. 60minut w temperaturze 190stopni. Gdy babka ostygnie możemy polewać ją lukrem i posypać żurawiną.