Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna, bardzo smaczna. Każdy sobie poradzi z jej zrobieniem.
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 357
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54778
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2966
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 618
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 636
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 357
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54778
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2966
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 618
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 636
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z trzema łyżkami cukru. Masa powinna być szklista. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy serek ricotta, sok z cytryny, otartą skórkę. W dalszym ciągu ucieramy. Dodajemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec łączymy wszystko z pianą z białek . Pieczemy 45 min - 180 stopni. Studzimy ciasto i polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Osypujemy otartą skórkq z cytryny. Gotowe