Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna, bardzo smaczna. Każdy sobie poradzi z jej zrobieniem.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31462
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15248
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1414
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31462
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15248
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1414
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z trzema łyżkami cukru. Masa powinna być szklista. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy serek ricotta, sok z cytryny, otartą skórkę. W dalszym ciągu ucieramy. Dodajemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec łączymy wszystko z pianą z białek . Pieczemy 45 min - 180 stopni. Studzimy ciasto i polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Osypujemy otartą skórkq z cytryny. Gotowe