Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna, bardzo smaczna. Każdy sobie poradzi z jej zrobieniem.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 10157
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 10157
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z trzema łyżkami cukru. Masa powinna być szklista. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy serek ricotta, sok z cytryny, otartą skórkę. W dalszym ciągu ucieramy. Dodajemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec łączymy wszystko z pianą z białek . Pieczemy 45 min - 180 stopni. Studzimy ciasto i polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Osypujemy otartą skórkq z cytryny. Gotowe