Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcemy dodać coś nowego do menu świątecznego, to warto to wypróbować przed świętami. Babka na soku pomidorowy jest naprawdę dobra.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 31
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2605
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 759
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1544
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14061
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 31
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2605
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 759
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1544
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14061
Składniki
Masło utrzeć na puch z cukrem. Dodawać jajka i ucierać. Dodawać stopniowo mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, przyprawą korzenną i sok pomidorowy. Ciągle mieszając mikserem. Foremkę do babki z kominem wysmarować masłem. Przełożyć ciasto. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 45 min, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika ciasto lekko przestudzić i wyjąć z formy. Wystudzić. W rondelku rozpuścić masło z cukrem, wodą i kakao. Podgrzewać i mieszać, aż masa stanie się jednolita i lśniąca. Dodać szczyptę chili. Taką polewą polać babkę. Ozdobić wg. uznania np. czekoladowymi jajeczkami. Smacznego.
Miłego pieczenia.
Babka w polewie czekoladowej z chili.