Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcemy dodać coś nowego do menu świątecznego, to warto to wypróbować przed świętami. Babka na soku pomidorowy jest naprawdę dobra.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 72
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 503
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 120
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 72
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 503
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 120
Składniki
Masło utrzeć na puch z cukrem. Dodawać jajka i ucierać. Dodawać stopniowo mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, przyprawą korzenną i sok pomidorowy. Ciągle mieszając mikserem. Foremkę do babki z kominem wysmarować masłem. Przełożyć ciasto. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 45 min, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika ciasto lekko przestudzić i wyjąć z formy. Wystudzić. W rondelku rozpuścić masło z cukrem, wodą i kakao. Podgrzewać i mieszać, aż masa stanie się jednolita i lśniąca. Dodać szczyptę chili. Taką polewą polać babkę. Ozdobić wg. uznania np. czekoladowymi jajeczkami. Smacznego.
Miłego pieczenia.
Babka w polewie czekoladowej z chili.