Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakiem przypomina mi moje dzieciństwo, tak jak to piekły nasze babcie i mamy. Raz spróbujesz, będziesz zawsze wracać do tego przepisu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 779
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 779
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Ubijamy mikserem masło z cukrem dodając pojedynczo jajka. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i śmietanę, cały czas miksując składniki. Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej 2/3 masy jasnego ciasta, a do reszty dodajemy kakao i rum. Mieszamy, wlewamy na jasną masę ciasta i widelcem robiąc okrągłe, pionowe zawirowania łączymy masę kakaową z jasną. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 175°C góra/dół przez 40 minut. Upieczone ciasto wykładamy i studzimy. Ciasto jest gotowe.