Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci będzie także babka Oreo. To ciasto jest wariacją na temat wyśmienitych ciasteczek, ale nie tylko! W środku wypieku znajdują się najprawdziwsze Oreo (możesz ich użyć nawet więcej niż w przepisie). Dodają mu smaku, ale i ciekawej konsystencji. Spróbuj upiec babkę Oreo na nadchodzące święta. Choć połączenie brownie, waniliowego ciasta i chrupiących herbatników trudno uznać za tradycyjne, taka babka z pewnością błyskawicznie zniknie ze stołu!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5308
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5308
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Składniki
Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę z dodatkiem kremówki. Pokrój ciastka Oreo na kawałki (razem z kremem). Utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Nie przerywając miksowania, dodawaj stopniowo po jednym jajku. Przesiej przez sitko do uzyskanej masy mąkę i proszek do pieczenia.
Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodaj czekoladę, drugą wymieszaj z ciastkami. Natłuść i oprósz bułką tartą formę do babki (z kominem) o średnicy 24 cm. Przełóż do niej ciasto z Oreo, a następnie (ostrożnie, tak, by warstwy się nie wymieszały) ciasto z czekoladą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 50 minut (do suchego patyczka). Wystudź na kratce. Gotową babkę możesz polukrować albo oblać upłynnioną białą czekoladą.