Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza babka piaskowa, jaka kiedykolwiek zrobilam, ulubiona babka mojego meza,
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 71
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 173
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 374
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 71
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 173
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 374
Składniki
Utrzec maslo z cukrem na gladka mase. Ciagle ucierajac dodac 6 jaj (pojedynczo)
Wymieszac suche skladniki , maka ziemniaczana, zwykla,proszek do pieczenia
Dolozyc suche skladniki dfo ubitej masy i wymieszac dobrze.
Ciagle ucierajac dodac olej, ocet i zapach. Dobrze wymieszac, caly czas ucierac przy uzyciu robota kuchennego lub mixera.
Wylac ciasto do dwoch malych foremek chlebowych ( 21cm x 11 cm kazda) ) wylozonych papierem do pieczenia..
Piec w termoobiegu w temp.170 C (340 F) przez 1 godzine, Sprawdzic przed wyjeciem patyczkiem czy wewnatrz suche.
Mozna posypac cukrem pudrem po wystudzeniu.