Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza babka piaskowa, jaka kiedykolwiek zrobilam, ulubiona babka mojego meza,
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 609
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 35
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1806
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 609
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 35
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1806
Składniki
Utrzec maslo z cukrem na gladka mase. Ciagle ucierajac dodac 6 jaj (pojedynczo)
Wymieszac suche skladniki , maka ziemniaczana, zwykla,proszek do pieczenia
Dolozyc suche skladniki dfo ubitej masy i wymieszac dobrze.
Ciagle ucierajac dodac olej, ocet i zapach. Dobrze wymieszac, caly czas ucierac przy uzyciu robota kuchennego lub mixera.
Wylac ciasto do dwoch malych foremek chlebowych ( 21cm x 11 cm kazda) ) wylozonych papierem do pieczenia..
Piec w termoobiegu w temp.170 C (340 F) przez 1 godzine, Sprawdzic przed wyjeciem patyczkiem czy wewnatrz suche.
Mozna posypac cukrem pudrem po wystudzeniu.