Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza babka piaskowa, jaka kiedykolwiek zrobilam, ulubiona babka mojego meza,
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 154
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21563
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 125
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 154
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21563
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 125
Składniki
Utrzec maslo z cukrem na gladka mase. Ciagle ucierajac dodac 6 jaj (pojedynczo)
Wymieszac suche skladniki , maka ziemniaczana, zwykla,proszek do pieczenia
Dolozyc suche skladniki dfo ubitej masy i wymieszac dobrze.
Ciagle ucierajac dodac olej, ocet i zapach. Dobrze wymieszac, caly czas ucierac przy uzyciu robota kuchennego lub mixera.
Wylac ciasto do dwoch malych foremek chlebowych ( 21cm x 11 cm kazda) ) wylozonych papierem do pieczenia..
Piec w termoobiegu w temp.170 C (340 F) przez 1 godzine, Sprawdzic przed wyjeciem patyczkiem czy wewnatrz suche.
Mozna posypac cukrem pudrem po wystudzeniu.