Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykla, prosta babka piaskowa, która zawsze się udaje. Można ją dowolnie modyfikować, dodając kakao, kawę, lub inne składniki.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666253
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 79
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 525
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5731
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666253
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 79
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 525
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5731
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie, cały czas miksując, powoli wlewać olej. Na koniec, wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Zmiksować tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do formy na babkę, posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 50-55 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.