Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka piaskowa na Wielkanoc. Zapraszam na film.
mikser, miski 2 , forma o średnicy 24 cm z kominkiem
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 227
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 227
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Do miski z żółtkami dodać cukier i masło w temperaturze pokojowej. Kręcić do momentu, aż powstanie jasna masa. Do masy dodać szklanke mąki krupczatki, zakręcic mikserem , potem dodać proszek do pieczenia ,zakręcić mikserem, następnie dodać mleko zakręcić mikserem oraz dodać pozostałą mąkę i aromat waniliowy.
Włączyć piekarnik na temperturę 180 stopni funkcja góra, dół. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do naszej masy, stopniowo mieszając łyżką góra, dół do połączenia się składników. Przekładamy do wysmarowanej okrągłej formy o średnicy 24 cm z kominkiem. Formę posmarować tłuszczem i posypać mąką.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na środkową półkę z funkcja góra, dół i pieczemy przez 50 minut. Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze ,pieczemy do słuchego patyczka. Zapraszam na filmik na mój kanał na Youtube/ Mangiare u Ewki, zapraszam też na inne przepisy z mojego kanału a mam ich ponad 700, tutaj na Smakerze tylko 300. Życzę Wesołych Świąt Wielkanocnych. Smacznego!