Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta babka zawsze się udaje i szybko znika ze stołu. Piekę je na każde święta wielkanocne. Jest długo świeża i wilgotna. Pięknie pachnie cytryną.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 130
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 235
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 130
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 235
Składniki
Żółtka utrzeć z masłem na "puch". Białka ubić z cukrem.Delikatnie połączyć z utartym masłem. Stopniowo przesiewać mąki wymieszane z proszkiem. Na koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok z cytryny oraz aromat. Rozlać do dwóch foremek "keksówek" lub tradycyjnej formy z kominkiem. Można zostawić 1/3 ciasta i dodać do niego kakao. Wyłożyć na górę ciasta jasnego. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około godziny.