Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta babka zawsze się udaje i szybko znika ze stołu. Piekę je na każde święta wielkanocne. Jest długo świeża i wilgotna. Pięknie pachnie cytryną.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118065
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2126
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118065
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2126
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Składniki
Żółtka utrzeć z masłem na "puch". Białka ubić z cukrem.Delikatnie połączyć z utartym masłem. Stopniowo przesiewać mąki wymieszane z proszkiem. Na koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok z cytryny oraz aromat. Rozlać do dwóch foremek "keksówek" lub tradycyjnej formy z kominkiem. Można zostawić 1/3 ciasta i dodać do niego kakao. Wyłożyć na górę ciasta jasnego. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około godziny.