Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-04-2019
Babka piaskowa pyszna i zawsze się udaje
Jajka w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem. Miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru.
Na najwolniejszych obrotach miksera wolnym strumieniem wlać olej.
Do masy jajecznej przesiać mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Dodatkowo dodałam cukier waniliowy oraz olejek migdałowy. Zmiksować wszystko na najwolniejszych obrotach, tylko do połączenia składników.
Ciasto przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem oraz obsypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka. Moja babka piekła się 50 minut. Po 15 minutach od wyjęcia z piekarnika wyjąć z blaszki. Po przestudzeniu posypać pudrem, polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!
Puszyste, lekkie i bardzo łatwe ciasto z sezonowymi owocami
Odsłon: 19624
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 22
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3226
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 3457
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10321
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 22
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3226
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 3457
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10321
Składniki
Jajka w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem. Miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Na najwolniejszych obrotach miksera wolnym strumieniem wlać olej. Do masy jajecznej przesiać mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Dodatkowo dodałam cukier waniliowy oraz olejek migdałowy. Zmiksować wszystko na najwolniejszych obrotach, tylko do połączenia składników.
Ciasto przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem oraz obsypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka. Moja babka piekła się 50 minut. Po 15 minutach od wyjęcia z piekarnika wyjąć z blaszki. Po przestudzeniu posypać pudrem, polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 76
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 32