Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-04-2019
Babka piaskowa pyszna i zawsze się udaje
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 996
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1330
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 324
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6232
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 996
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1330
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 324
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6232
Składniki
Jajka w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem. Miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Na najwolniejszych obrotach miksera wolnym strumieniem wlać olej. Do masy jajecznej przesiać mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Dodatkowo dodałam cukier waniliowy oraz olejek migdałowy. Zmiksować wszystko na najwolniejszych obrotach, tylko do połączenia składników.
Ciasto przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem oraz obsypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka. Moja babka piekła się 50 minut. Po 15 minutach od wyjęcia z piekarnika wyjąć z blaszki. Po przestudzeniu posypać pudrem, polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!