Do góry

Desery Przepis na:

Babka piaskowa pyszna i zawsze się udaje

Przepis dnia 2019-04-13
Babka piaskowa pyszna i zawsze się udaje

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 7507

Dodano:

Odsłon: 3963

Babka piaskowa pyszna i zawsze się udaje
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem. Miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru.

    Na najwolniejszych obrotach miksera wolnym strumieniem wlać olej.

    Do masy jajecznej przesiać mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Dodatkowo dodałam cukier waniliowy oraz olejek migdałowy. Zmiksować wszystko na najwolniejszych obrotach, tylko do połączenia składników.

  2. Ciasto przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem oraz obsypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka. Moja babka piekła się 50 minut. Po 15 minutach od wyjęcia z piekarnika wyjąć z blaszki. Po przestudzeniu posypać pudrem, polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń