Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywnie pomarańczowa, wilgotna i puszysta - ilovebake.pl
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 702
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 81
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6650
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 702
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 81
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6650
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 137
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz łącząc ze szczyptą soli. W oddzielnej miseczce miksujemy masło razem z cukrem na puch przez ok. 3 min. Dodajemy stopniowo jajka, cały czas miksując. Następnie dodajemy naprzemiennie suche składniki oraz sok z pomarańczy. Na koniec dodajemy wanilię, skórkę z pomarańczy i mieszamy do połączenia. Formę na babkę smarujemy lekko masłem i oprószamy mąką, delikatnie strzepując jej nadmiar. Przekładamy surowe ciasto i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 40-45 min do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto zostawiamy w piekarniku przez 15 min, aby lekko ostygło przy lekko uchylonych drzwiczkach. Po tym czasie wyjmuje z formy i zostawiamy do ostudzenia. Podajemy oprószone cukrem pudrem.