Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka babka pomarańczowa będzie wspaniałą i pyszną ozdobą wielkanocnego stołu
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11718
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1245
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11718
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1245
Składniki
Pomarańcze sparz wrzątkiem , zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
Jajka z cukrem ubij do białości , dodaj olej , mleko , oraz sok i otartą skórkę z pomarańczy , mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia , wymieszaj z masą jajeczną.
Formę na babkę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą , wlej ciasto . Piekarnik nagrzej do 180 st . Babkę piecz około 40 minut lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .