Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka babka pomarańczowa będzie wspaniałą i pyszną ozdobą wielkanocnego stołu
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 258
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 230
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1335
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 258
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 230
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1335
Składniki
Pomarańcze sparz wrzątkiem , zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
Jajka z cukrem ubij do białości , dodaj olej , mleko , oraz sok i otartą skórkę z pomarańczy , mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia , wymieszaj z masą jajeczną.
Formę na babkę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą , wlej ciasto . Piekarnik nagrzej do 180 st . Babkę piecz około 40 minut lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .