Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wilgotna babka,przepis bardzo prosty.Zapraszam takze na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji na wiecej inspiracji!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7977
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 265
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 98
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2157
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 664
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7977
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 265
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 98
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2157
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 664
Składniki
Zalanczamy piekarnik góra/dól na 180 stopni.Forme do babki wysmarowac tluszczem i opruszyc np.maka.
Pomarancze kroimy na male kawalki dajemy do blendera dodajac jajka i olej.
Wszystko blendujemy.Dodajemy cukier i blendujemy do rozpuszczenia sie cukru.
Make z proszkiem do pieczenia przesiewamy prze sitko.Wlewamy mase jajeczna i szybkimi ruchami wszystko mieszamy za pomoca drewnianej lyzki do polaczenia skladników.
Mozna dodac kawalki czekolady.Ciasto przelewamy do formy i pieczemy przez 45 min.lub do suchego patyczka.
Gdy babka ostygnie przygotujemy lukier.Cukier puder mieszamy z sokie z pomaranczy,zeby byl gesty i oblewamy nia bake.Dekoracja wedle uznania,ja ozdobilam kolorowymi jajeczka,i z cukru.SMACZNEGO!