Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wilgotna babka,przepis bardzo prosty.Zapraszam takze na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji na wiecej inspiracji!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 999
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 999
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Składniki
Zalanczamy piekarnik góra/dól na 180 stopni.Forme do babki wysmarowac tluszczem i opruszyc np.maka.
Pomarancze kroimy na male kawalki dajemy do blendera dodajac jajka i olej.
Wszystko blendujemy.Dodajemy cukier i blendujemy do rozpuszczenia sie cukru.
Make z proszkiem do pieczenia przesiewamy prze sitko.Wlewamy mase jajeczna i szybkimi ruchami wszystko mieszamy za pomoca drewnianej lyzki do polaczenia skladników.
Mozna dodac kawalki czekolady.Ciasto przelewamy do formy i pieczemy przez 45 min.lub do suchego patyczka.
Gdy babka ostygnie przygotujemy lukier.Cukier puder mieszamy z sokie z pomaranczy,zeby byl gesty i oblewamy nia bake.Dekoracja wedle uznania,ja ozdobilam kolorowymi jajeczka,i z cukru.SMACZNEGO!