Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na wilgotną babkę, która świetnie smakuje. Idealna do kawy.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8991
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8991
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Składniki
Przygotuj formę do babki - posmaruj ją masłem lub oliwą oraz wysyp bułką tartą.
Jajka połącz z cukrem za pomocy miksera, trzepaczki lub thermomixa. Cukier musi się dobrze rozpuścić.
Dodaj olej i znowu wymieszaj. Następnie za pomocą sitka przesyp mąki, dodaj cukier waniliowy i aromat. . Zacznij rozgrzewać piekarnik do 180 stopni.
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj za pomocą miksera lub thermomixa. Składniki muszą być dobrze połączone. Wlej ciasto do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok 1 godzinę. Po 40 minutach możesz sprawdzić patyczkiem do szaszłyków czy babka jest gotowa - wystarczy wsadzić patyczek i zobaczyć czy jest mokry. Jeśli nie to sprawdź po kolejnych 10 minutach. Babka jest dobra jeśli patyczek będzie suchy.
Babkę, po ostygnięciu, możesz udekorować cukrem pudrem, czekoladą lub lukrem wg uznania.