Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na wilgotną babkę, która świetnie smakuje. Idealna do kawy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Przygotuj formę do babki - posmaruj ją masłem lub oliwą oraz wysyp bułką tartą.
Jajka połącz z cukrem za pomocy miksera, trzepaczki lub thermomixa. Cukier musi się dobrze rozpuścić.
Dodaj olej i znowu wymieszaj. Następnie za pomocą sitka przesyp mąki, dodaj cukier waniliowy i aromat. . Zacznij rozgrzewać piekarnik do 180 stopni.
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj za pomocą miksera lub thermomixa. Składniki muszą być dobrze połączone. Wlej ciasto do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok 1 godzinę. Po 40 minutach możesz sprawdzić patyczkiem do szaszłyków czy babka jest gotowa - wystarczy wsadzić patyczek i zobaczyć czy jest mokry. Jeśli nie to sprawdź po kolejnych 10 minutach. Babka jest dobra jeśli patyczek będzie suchy.
Babkę, po ostygnięciu, możesz udekorować cukrem pudrem, czekoladą lub lukrem wg uznania.