Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka i łatwa do wykonania babka serowa, której smak zaskakuje.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 80
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 178
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 194
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 414
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 80
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 178
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 194
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 414
Składniki
Rozpuszczamy masło, wystudzamy i miksujemy z cukrem na jednolitą masę.
Dodajemy ser i wbijamy , miksując, jajka po kolei. Do masy dodajemy sok i skórkę z cytryny. Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą i solą. Dodajemy do składników i miksujemy do ich połączenia.
Masę przekładamy do formy, natłuszczonej i obsypanej bułką tartą lub mąką. Babkę serową pieczemy około 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach na termoobiegu. Studzimy, po wystudzeniu dekorujemy lukrem lub cukrem pudrem.