Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka i łatwa do wykonania babka serowa, której smak zaskakuje.
...ale pyszny.
Odsłon: 743
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 387
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 195
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5157
...ale pyszny.
Odsłon: 743
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 387
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 195
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5157
Składniki
Rozpuszczamy masło, wystudzamy i miksujemy z cukrem na jednolitą masę.
Dodajemy ser i wbijamy , miksując, jajka po kolei. Do masy dodajemy sok i skórkę z cytryny. Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą i solą. Dodajemy do składników i miksujemy do ich połączenia.
Masę przekładamy do formy, natłuszczonej i obsypanej bułką tartą lub mąką. Babkę serową pieczemy około 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach na termoobiegu. Studzimy, po wystudzeniu dekorujemy lukrem lub cukrem pudrem.