Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka i łatwa do wykonania babka serowa, której smak zaskakuje.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5278
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5278
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Rozpuszczamy masło, wystudzamy i miksujemy z cukrem na jednolitą masę.
Dodajemy ser i wbijamy , miksując, jajka po kolei. Do masy dodajemy sok i skórkę z cytryny. Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą i solą. Dodajemy do składników i miksujemy do ich połączenia.
Masę przekładamy do formy, natłuszczonej i obsypanej bułką tartą lub mąką. Babkę serową pieczemy około 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach na termoobiegu. Studzimy, po wystudzeniu dekorujemy lukrem lub cukrem pudrem.