Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka serowo-chałwowa w lukrze"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy
Jajka ubij z cukrem. Dodaj miękką margarynę, serek homogenizowany i aromat śmietankowy, połącz. Ucierając, wsypuj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kisiel. Wyrób.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wlej do formy na babkę. Do drugiej dodaj pokruszoną chałwę i kakao, dokładnie utrzyj. Wylej na jasne ciasto. Przemieszaj widelcem w kilku miejscach. Piecz 50-60 min w temp. 180°C. Ozdób lukrem i posypką.Źródło: Chwila dla Ciebie